خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

بیماری های ویروسی شایع فصل بهار


با شروع فصل بهار و زنده شدن طبیعت ، گرده‌افشانی گل‌ها و تغییر دما ، بعضی از آلرژی و بیماری‌های ویروسی شایع می‌شوند.
آلرژی‌ها اغلب بر اثر گرده‌افشانی گل‌ها ، مایت‌های هوایی ، کرک و پرزهای بدن پرندگان و یا بر اثر خوردن موادغذایی حساسیت‌زا به‌وجود می‌آیند که با علائمی مانند آبریزش بینی ، سرفه و عطسه ظاهر می‌شوند.

این بیماری در فصل بهار به تب یونجه معروف است. به‌غیر از آلرژی‌های فصلی ، ویروس‌های دیگری هم ممکن است در محیط اطراف ما وجود داشته باشند ، مانند: آبله‌مرغان ، سرخک ، سرخجه و غیره.


این قبیل بیماری‌ها غالباً در کودکان زیر 10 سال شایع است اما گاه بزرگسالان را نیز در فصل بهار درگیر می‌کند.

بیماری‌های ویروسی فصل بهار

بیماری‌های ویروسی ، در فصل بهار ، در کودکان ، به‌صورت ناگهانی بروز کرده و با دانه‌های ریز قرمزرنگ در قسمت‌های مختلفی از نواحی بدن آنها ظاهر می‌شوند.
این بیماری‌ها در سنین بلوغ ممکن است با درد مفاصل همراه باشد.
ویروس‌های فصل بهار به چند گروه تقسیم می‌شوند ، دسته‌ای از این ویروس‌ها ، ضایعات پوستی ایجاد می‌کنند. مانند: سرخک ، سرخجه ، آبله‌مرغان. برخی موارد نیز بیماری‌های گوارشی ایجاد می‌کنند و همراه با اسهال و استفراغ هستند.
دسته دیگر ویروس‌های بهاری قسمت‌های دیگر بدن را درگیر می‌کند مانند: اریون و آنسفالیت. این بیماری‌ها مسری هستند و از راه دهان و دست‌های آلوده به افراد دیگر سرایت می‌کند.

اینگونه ویروس‌ها در مخاط بینی و گلو باقی مانده و با عطسه و سرفه در هوا پراکنده می‌شود و تا مدت طولانی در محیط وجود دارد.
بیماری‌های ویروسی فصل بهار معمولاً با نشانه‌هایی روی پوست بیمار همراه است. اینگونه ویروس‌ها نگهدارنده هستند و داروی قطعی که بخواهد آن را ریشه‌کن کند وجود ندارد. اما با انجام واکسیناسیون در سنین پائین می‌توان از خطر ابتلا در بزرگسالی کاست اما در هر حال ضایعات پوستی ناشی از آن گریزناپذیر است.

بیماری‌های ویروسی مانند آبله روی سطح پوست در هر جای بدن ممکن است ظاهر شود. تاول‌های ناشی از این بیماری در مناطق سطح پوست گسترده می‌شوند. تاول‌ها در مدت کوتاهی ترکیده و معمولاً با خارش همراه می‌شود.
بنابراین بهتر است با تجویز پزشک از پماد های مخصوص برای درمان آبله استفاده شود. با مصرف داروها و پمادهای مناسب طول دوره بیماری کوتاه‌تر می‌شود.
بهتر است تاول‌ها دستکاری نشود. علاوه بر آن تعریق پوست و گرمای هوای منزل شدت بیماری را بیشتر می‌کند بنابراین لازم است بیمار مرتب دوش آب ولرم بگیرد و از هوای خنک استفاده کند.
این روش به بیمار کمک می‌کند تا سریع‌تر بهبود پیدا کند. اگر بیماری آبله‌مرغان با سردرد و یا علائم تنفسی همراه باشد لازم است بیمار سریعاً به متخصص داخلی مراجعه کند.

زونا

ویروس‌هایی که از طریق آبله ، سرخک و سرخجه از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود ، در کودکان خطر جدی در پی ندارد.
اما در افراد بزرگسال ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد تا بیمار درمان شود. شکل دوم آبله زونا نام دارد که در سن 15 ـ 10 ســـــالگی ویروس آبله ممکن اســـت در سیستم اعصـــــــــــاب بدن باقی بماند. این ویروس‌هــــــــا فعال نمی‌شوند و ممکن است به علت کاهش سیستم ایمنی بدن حتی با یک تب و یا خستگی ، که در بدن نهفته بوده است تبدیل به زونا شود.

این بیماری معمولاً نواحی خلفی بدن را درگیر می‌کند ، مانند دست ، پشت پا و قسمت‌هایی از پشت بدن ، همراه با ضایعات آبدار و خارش پوست است.
در صورت مشاهده اینگونه ضایعات بهتر است از قرص و یا پماد مناسب برای التیام خارش استفاده کرد و شدت و حدت آن را کم کرد.
زونا قابل سرایت نیست ، اما ممکن است افرادی را که هنوز به بیماری مبتلا نشده‌اند درگیر کند. در چنین شرایطی بهتر است از تماس با این افراد اجتناب کرد.
زونا یک بیماری جلدی پوست است ، می‌گوید: این بیماری از کودکی در ریشه اعصاب باقی می‌ماند و با ضعف بدنی ، قند خون ، سرطان و یا بالا رفتن سن ، اعصاب ستون مهره‌ها از داخل دردناک می کند.

در سنین بالا با کاهش سیستم ایمنی بدن ، فرد مبتلا به زونا دیرتر مداوا می‌شود و گاهی مدتها بیمار احساس درد و ناراحتی می‌کند. آبله‌مرغان در دوران کودکی نیاز به مصرف دارو ندارد ، اما هنگام ابتلا به زونا در بزرگسالی باید از داروهای ضدویروسی استفاده کرد.
به هرحال بیماری زونا نباید نادیده گرفته شود در صورتی که این بیماری شدت پیدا کند ممکن است عوارضی همچون زونای چشمی که سبب کاهش بینایی می‌شود به همراه داشته ، به هنگام مشاهدات هرگونه ضایعات پوستی باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.
داروها و مسکن‌هایی که تجویز می‌شود التهاب و درد و قرمزی پوست و چشم را کمتر می‌کند.

در صورت مشاهده زونای چشمی می‌بایست بیمار را از خاراندن ضایعه‌ای که در چشمش ایجاد شده منع کرده و با کمپرس آب‌گرم و تمیز نگهداشتن چشم از عوارض خطرناک آن جلوگیری کرد.
بنابر این زونای چشمی را باید جدی گرفت چون ممکن است التهاب شدید باعث افزایش فشار به اعصاب داخل چشم و در نتیجه نابینایی شود.

مقابله با ویروس‌ها

ـ ‌ در صورت مشاهده یکی از علائم سرخک ، سرخجه ، آبله و اریون سریعاً به پزشک مراجعه شود.
ـ اگر یکی از علائم در کودک دیده شده از رفتن او به مهد و مدرسه خودداری شود.
ـ افراد سالمند ، زنان باردار و بیماران خاص از تماس با افراد آلوده پرهیز کنند.

ـ برای شایع نشدن بیماری از ماسک استفاده شود.
ـ شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون در عدم انتقال ویروس‌ها مؤثر است.
ـ شستن سبزی‌ها و میوه‌ها با مواد ضدعفونی‌کننده مانع از سرایت میکروب ها و ویروس‌ها می‌شود.
به عقیده متخصصان اغلب در مکان‌های عمومی این قبیل ویروس‌ها فعال هستند و از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کنند.
با رعایت اصول بهداشتی و همچنین تزریق واکسیناسیون به موقع خطر ابتلا کاسته می‌شود. احساس مسئولیت همگانی یک جامعه سلامت آن جامعه را تضمین خواهد کرد.


فاویسم بیماری شایع فصل بهار+عکس



 
فاویسم بیماری است که در اثر قرارگرفتن در معرض باقلا بروز می کند؛ از آنجایی که بهار فصل رویش گیاه باقلا است این بیماری نیز به بیماری شایع فصل بهار معروف است.
فاویسم بیماری شایع فصل بهار+عکس
قرار گرفتن در معرض باقلا سبب بروز این بیماری در افراد فاقد آنزیم گلوکز 6فسفات دهیدروژناز (‏G6PD‏) می شود.
خوردن باقلا مهمترین عامل بروز ‏بیماری فاویسم است اما برخی افراد آن قدر حساس هستند که به گرده گیاه ‏و یا خوردن گوشت حیوانی که باقلا خورده است، واکنش نشان می دهند.

برخی افراد مبتلا به فاویسم حتی ممکن است به برخی مواد شیمیایی و داروها نیز واکنش نشان دهند بنابراین این دسته از افراد لازم است در مورد تعیین نوع حساسیت به انواع مواد شیمیایی و یا خوراکی خود را مورد ارزیابی قرار دهند.

فاویسم یک بیماری
ˈبیماری فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود. این بیماری وابسته به جنس بوده و بیشتر در مردان دیده می شود.ˈ
ارثی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود
. افراد مبتلا به فاویسم زمانی که در معرض باقلا قرارمی گیرند و یا آن را مصرف می کنند دچار کم خونی حاد همولیتیک می شوند. کم خونی همولیتیک حاد به نقص گلبول های ‏قرمز خون که اکسیژن را در بدن جابه جا می کند، گفته می شود.

وقتی این گلبول ها دچار نقصان شوند، بدن نمی تواند آنها ‏را به سرعت جایگزین کند و فرد نمی تواند اکسیژن مورد نیاز خود را به ‏دست آورد.

‏ فاویسم شایع ترین بیماری در بین مردم ‏مدیترانه و آفریقای شمالی است. افرادی که این بیماری را دارند، فاقد آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (‏G6PD‏) هستند. ‏کمبود این آنزیم شایع ترین نوع نقص آنزیم در دنیا است و بر اساس آمارهای جهانی بیش از 400 ‏میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا هستند.

توضیحات بیشتر از میگنا:
بیماری است که در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز به وجود می آید. کمبود گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز (یک آنزیم وابسته به جنس linked-x و محلول در آب ) شایعترین بیماری است که باعث نقص آنزیمی می شود.
افراد مبتلا به فاویسم زمانیکه در معرض باقلا قرار می گیرند دچار کم ‏خونی همولیتیک حاد می شوند . کم خونی همولیتیک حاد ، نقص گلبولهای ‏قرمز خون را گویند که اکسیژن را در بدن جابجا می کند . زمانیکه این ‏سلولها
بیماری فاویسم شایعترین اختلال آنزیمی است که علت آن کمبود یا نقص آنزیمی در گلبول قرمز خون به نام G6PD می باشد و بروز این بیماری با مصرف باقلای مازندرانی ، برخی داروها و عفونت (بیماری تبدار) رابطه دارد .
به سرعت تخریب شوند ، مغز استخوان نمی تواند با سرعت کافی آنها ‏را جایگزین نماید و بدن قادر نخواهد بود اکسیژن مورد نیاز خود را به ‏دست آورد .

علائم بیماری فاویسم در افراد مبتلا بر اساس شدت و ضعف بیماری متنوع ‏است. علائم خفیف بیماری شامل خستگی ، سردرد ، تب ، تهوع ، معده درد ‏و استفراغ است . هر یک از علایم فاویسم شامل ادرار تیره نارنجی رنگ ‏‏( که وجود هموگلوبین را در ادرار نشان می دهد )، زردی ( پوست زرد ‏رنگ ) ، و احساس خستگی و کوفتگی مربوط به مدت زمان طولانی بیماری ‏است.
اگر فاویسم درمان نشود ، شخص به کما رفته ، بیهوش می شود . و ‏به تزریق خون نیاز پیدا می کند .
در نوزادان و بچه های کوچک ، ‏موارد بسیار شدید فاویسم می تواند کشنده باشد . ‏ میزان قرار گرفتن در معرض باقلا موجب بروز بیماری می شود که به شدت ‏شرایط فردی و محیطی بستگی دارد .

زمان بروز علائم بیماری: وقتی کودک شما درمعرض بعضی از داروها که بعدا ذکر می شوند قرار گیرد و یا به بعضی از بیماری های عفونی مبتلا شود و یا باقلای مازندرانی به شکل (خام یا پخته) مصرف کند ۵تا۲۴ ساعت پس از تماس ، علائم آشکار می گردد. که دراین صورت کودک خود را به نزدیک ترین مرکز درمانی برسانید .
والدین گرامی با رعایت نکات زیر از بروز فاویسم در کودک دلبندتان پیشگیری نمایید:
1. رژیم غذایی کودک شما عادی است جز این که مصرف باقلا مازندرانی به هیچ شکل (خام یا پخته) مجاز نیست و تا حدی امکان از تماس کودک با پوست باقلا نیز خودداری کنید. حتی
درایران این بیماری معمولا در ساکنان نواحی سواحل دریای خزر و سواحل خلیج فارس دیده میشود و پسران سه برابربیشتر از دختران به این بیماری مبتلا می شوند .
کودک فاویسمی خود را به مزارع باقلا نبرید.
2. اگر به کودک فاویسمی خود شیر مادر می دهید شما هم باید از مصرف باقلا خودداری نمایید. تا ۷۲ ساعت
3. درصورت بروز تب،کودک را با آب ولرم تنشویه داده شود و به پزشک مراجعه شود.
4. درصورت علائم حمله فاویسم از قبیل تب ، تهوع واستفراغ ،دل درد ، سرگیجه و بی حالی ، تیره رنگ شدن ادرار سریعا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه و در این بین مصرف مایعات شیرین و بی رنگ مثل آب انگور و یا آب سیب فراموش نشود .
5. دقت شود که کودک فاویسمی ، در معرض برخی مواد شیمایی بالاخص نفتالین ، حنا، و حشره کش ها (مثل ددت) قرار نگیرد.
6. درصورت مراجعه به پزشک حتما به او یادآوری شود که کودکتان فاویسمی می باشد.
7. مصرف بعضی از داروها برای کودک فاویسمی ممنوع است مانند : کوتریموکسازول، ویتامین k، داروهای ضد مالاریا مثل کلروکین،آسپرین ونالیدیکسیک اسید ها .

پیام سلامت والدین گرامی هرچند خطر بروز عارضه فاویسم پس از ۱۰ سالگی کاهش می یابد اما بهتر است همیشه مراقب او باشید. وقتی کودک شما درمعرض بعضی از داروها که بعدا ذکر می شوند قرار گیرد و یا به بعضی از بیماری های عفونی مبتلا شود و یا باقلای مازندرانی به شکل (خام یا پخته) مصرف کند ۵تا۲۴ ساعت پس از تماس ، علائم آشکار می گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد