خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

مزد خشم

سکینه نوری تیرتاشی


در جهان امروز که جنگ و خشونت همواره در بسیاری از نقاط آن شعله ور است به ندرت می توان  کشورهایی را یافت که از این مقوله بر حذر بوده باشند همواره  آتش  جنگ و خشونت  به راحتی شیوع می یابد و اگر کشوری را نسوزاند دود آن همواره آزار دهنده است.

دامنه شیوع خشونت را نمی توان به راحتی تخمین زد اما گستردگی این مفهوم به گونه ای بوده که  بسیاری از جوامع در سطوح مختلف  با آن درگیر هستند.

امروزه خشونت در انواع مختلف آن دامن گیر جوامع انسانی شده است و کنترل  این معضل برای بسیاری از  حکومتها ، دولتها و نظام های سیاسی هزینه هایی را در پی داشته است.

رواج خشونت در جوامع همواره مورد انتقاد بسیاری از نهادهای حافظ صلح بوده  به طوری که در مقابل رواج روز افزون انواع خشونت ها نهادهای مبارزه با آن نیز  فعالیت خود را آغاز و در راستای فعالیتهای خود اطلاع رسانی می کنند.

اگرچه در همه ادیان الهی خشونت  مورد شماتت قرار گرفته است  و زندگی با صلح  توصیه شده  اما این مسئله در بسیاری  مواقع از کنترل خارج و مو جب بر هم زدن آرامش و زندگی  مردم شده است.

داشتن امنیت برای زندگی روزمره افراد جامعه بسیار مهم است و این مسئله آنقدر حیاتی است که نبود آن می تواند به راحتی زندگی و روند طبیعی یک جامعه را دچار اختلال نماید .خشونت در همه ابعاد آن امری مذموم و نا پسند شمرده می شود و کسانی نیز که به این امر دامن زده و در آن مشارکت داشته باشند  بی شک  توسط عوامل ایجاد امنیت و بازدارنده جامعه  مورد باز خواست  قرار می گیرند.

آرامش و امنیت در بسیاری از سطوح  اجتماعی امری ضروری است و در میان قشرهای جامعه نیز این امر شناخته شده است اما این موضوع که کدام یک از اقشار جامعه  در مقابل  خشونت  احساس امنیت بیشتری می کنند جای  سوال  و بررسی دارد.

همواره کسانی که  از پایگاه اجتماعی  بالاتری در جامعه  هستند و قدرت بیشتری دارند  احساس امنیت بیشتری می کنند و دیگر سطوح اجتماعی نیز وابسته به  میزان بهره مندی  شان  از موقعیت ها و امتیازات اجتماعی از این  محدوده امن  بهره مند می شوند اما در بعضی مواقع نیز  استفاده از خشونت براساس جنسیت افراد متغیر است.

در بعضی جوامع  احساس امنیت وابسته به جنسیت افراد متفاوت است و جنس زن در مواقعی از احساس امنیت کمتری  نسبت به مردان برخوردار است به گونه ای که در بعضی از انواع خشونت ها آمار قربانیان زن بیشتر از مردان است.

هر چند نظام ها بخواهند امنیت این جنس را  به خوبی تامین کنند اما نحوه جامعه پذیری افراد هر  جامعه و  نگاه جنسیتی  می تواند عوامل متغیری  را در ایجاد امنیت برای  این جنس فراهم سازد.

زنان همواره  مورد تهدید بسیاری از خشونت های خانگی و کلامی قرار می گیرند و در بسیاری از مواقع نمی توانند برا ی مقابله با این خشونت ها راه حل مناسبی را بیابند و قربانی  خشونت هایی  می شوند که در روند تحمیل شرایط نامناسب اقتصادی فشار آن بر این قشر  بیشتر می شود .

تجربه ثابت کرده است  هر آنچه را که از کسی منع کنی کشش به سمت آن بیشتر خواهد شد و  منع کردن زنان از حضور در اجتماع به صورت چشم گیر و ایجاد بسیاری از موانع اجتماعی تلاش این جنس را برای بازیابی حقوق خود بیشتر کرده است و این امر باعث بروز خشونت ها و عکس العمل های غیر قابل اجتناب نسبت به آنان گشته است.

اما راه حل  کاهش خشونت علیه زنان چیست؟و آیا نقش های تعریف شده در اجتماع برای زنان قانع کننده است؟وآیا هنجارهای موجود در جامعه برای زنان  از سوی آنان پذیرفته شده است؟

 

پاسخ این سوالها را نمی توان به راحتی در جامعه ای که بسیاری از عوامل  در روند شکل گیری فشار روی زنان نقش آفرینی می کنند  یافت اما آنچه که باید به آن توجه ویژه شود تامین امنیت کسانی است که پرورش دهنده نسل آینده یک جامعه  هستند و جامعه با تکیه بر این قشر می تواند امنیت پایدار را تجربه کند زیرا هسته اولیه یک جامعه تحت  مدیریت و نظارت این قشر قرار دارد.

 

 

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد