خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

هنر نیست یک روزنامه را بلافاصله توقیف کنیم

وزیر ارشاد:

مطلب روزنامه بهار قابل دفاع نیست

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این که مطلب روزنامه بهار به هیچ وجه قابل دفاع نیست، گفت: تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات اشد مجازات برای این روزنامه بود اما هنر نیست که یک روزنامه را بلافاصله توقیف کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی جنتی که برای پاسخ به سوال حمید رسایی درباره مطلب منتشر شده در روزنامه بهار در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس حضور یافت، تاکید کرد که این روزنامه در آستانه عید غدیر مطلبی را منتشر کرد که به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

در سوال رسایی از وزیر ارشاد آمده است: دلیل تسامح و تساهلی که وزیر ارشاد در برابر توهین به مقدسات و همچنین ترویج اباحه گری با پرداختن به موضوعات محل اختلاف غیرضروری در پیش گرفته است، چیست؟

جنتی نیز پاسخ داد: آنچه در این مقاله نوشته شده بود مخالف مذهب رسمی کشور است و در هیات نظارت بر مطبوعات که علاوه بر وزیر ارشاد، نمایندگان دیگری هم در آن عضویت دارند به توقیف روزنامه بهار رای داد.

وی با تاکید بر این که ارجاع تخلف این روزنامه به هیات نظارت بر مطبوعات وظیفه وزارت ارشاد بود، اظهار داشت: آنچه در این هیات تصمیم گرفته شد، اشد مجازات برای این روزنامه بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نماینده سوال کننده از این که چرا نظر وزیر ارشاد در این هیات این بوده که روزنامه نباید توقیف شود و چرا من به خاطر توقیف این روزنامه اظهار تاسف کردم، سوال کرده است.

جنتی توضیح داد: در هیات نظارت بر مطبوعات دو نظر وجود داشت یکی این بود که سردبیر و مدیر مسوول روزنامه به محتوای مقاله توجهی نداشتند و با انتخاب عنوان «غلط اندازی» درباره ولایت و رهبری امیر المومنین (ع) فکر کردند چون در آستانه عید غدیر است باید آن را چاپ کنند و به مجردی که چاپ شد فهمیدند، خطا کردند.

وی تاکید کرد: پس از این خطا، بلافاصله مدیر مسوول این روزنامه رسما عذرخواهی کرد و سه مقاله علیه این مقاله از سه شخصیت گرفت و منتشر کرد و حتی آمادگی خود را برای توقیف داوطلبانه آن اعلام کرد.

وی یادآور شد: برای برخی از اعضای هیات نظارت بر مطبوعات روشن بود که مقاله «از دستشان در رفته» و این با این که فردی از روی عمد مطلبی را در روزنامه منتشر کرد یا از دستش در رفته باشد، تفاوت دارد.

وزیر ارشاد اظهار داشت: نظر اکثر اعضای هیات نظارت بر مطبوعات توقیف روزنامه بهار بود.



**راهکارهای تنبیهی همچون تذکر کتبی و لغو امتیاز وجود دارد

جنتی ادامه داد: اظهار تاسف من به این دلیل بود که نباید اصولا به سمت توقیف روزنامه برویم زیرا در قانون راهکارهای تنبیهی دیگری از جمله تدکر شفاهی، تذکر کتبی با ارجاع به دادگاه و سپس توقیف و لغو امتیاز وجود دارد.

وی با بیان این که کسی که دیسک کمر دارد، ابتدا زیر تیغ جراحی نمی برند، یادآور شد: موارد مشابهی از این تخلف وجود داشته قبلا هم بوده است و هنر نیست که یک روزنامه را بلافاصله توقیف کنیم.

وزیر ارشاد همچنین اظهار داشت: احراز این بود که عمدا کاری صورت نگرفته و اشتباهی در این زمینه شده و فرد هم عذرخواهی کرده است و نباید اشد مجازات را در نظر بگیریم ولی در عین حال اشد مجازات را در نظر گرفتیم.



** نمایندگان درباره وظایف وزیر می توانند سوال کنند

جنتی تاکید کرد: آنچه نمایندگان می توانند از وزیران سوال کنند، درباره وظایف آنها است نه اظهارات وزیر؛ ما وظیفه خود را انجام می دهیم. دلیل این اظهارات این بود که مواردی بدتر از این وجود داشته اما تلاش شده است که حتی الامکان توقیف نشوند.

جنتی تصریح کرد: برای رسانه های بیگانه خوراک درست نکنیم که دایم بگویند که روی آزادی مطبوعات پا گذاشتند.



** دغدغه حفظ ارزش های دینی و انقلاب را دارم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دوم توضیحات خود در مجلس اظهار داشت: من دغدغه آقای رسایی و نمایندگان مجلس نسبت به حفظ ارزش های دینی و ارزش های اسلامی را کاملا درک می کنم.

جنتی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: این احتمال را هم بدهید که بالاخره کسی که فرزند حوزه بوده، آنقدر دغدغه داشته است که در این مسوولیتی که قرار گرفته از ارزش های دینی و انقلابی حراست کند.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس وظیفه ای که قانون بر عهده این وزارتخانه گذاشته، پاسدار ارزش های اسلامی باشیم.

وزیر ارشاد با تاکید بر این که مطلب عملکرد روزنامه بهار قابل دفاع نیست و سرانجام هم به توقیف این روزنامه انجامید، گفت: وظیفه ای که ما باید انجام می دادیم، این بود که تخلف را به هیات نظارت بر مطبوعات منعکس کنیم.

جنتی افزود: اگر احساس می شد که این کار عمدی صورت گرفته، چه بسا ممکن بود به لغو امتیاز آن بینجامد.

وی با تایید دغدغه نمایندگان بویژه حمید رسایی درزمینه صیانت از مقدسات در حوزه مطبوعات تاکید کرد: ما قطعا اجازه نخواهیم داد در حوزه مطبوعات به مقدسات نظام و دین توهین شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح این که چرا از توقیف این روزنامه اظهار تاسف کرده است، گفت: این تاسف برای این است که وقتی یک روزنامه توقیف می شود بین 100 تا 150 نفر بیکار می شوند.

جنتی یادآور شد: ما در قانون راه ها و جریمه های دیگری هم داریم و یکی از پیشنهاداتی هم که در هیات نظارت بر مطبوعات مطرح شد، این بود که مدیر مسوول روزنامه تغییر یابد.



** جلوگیری از توقیف هفته نامه 9 دی

وی در بخش دیگری از توضیحات خود با تاکید بر این که رویکرد این وزارتخانه در هیات نظارت بر مطبوعات استفاده از راه های تنبیهی به جای توقیف این نشریات تا حد ممکن است، اظهار داشت: همین دیروز در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات تخلفات نشریه 9 دی متعلق به آقای رسایی مطرح شد.

جنتی افزود: در این نشریه چهار مورد نشر اکاذیب، 7 مورد سیاه نمایی، یک مورد طرح مطالب مغایر با امنیت ملی و یک مورد توهین به مسوولان نظام و کشیدن کاریکاتور وزیر ارشاد در حالی دست در دست شیطان گذاشته، مطرح شد.

وی ادامه داد: همه اینها مواردی بود که بر اساس قانون به توقیف این نشریه می انجامید اما در عین حال با توجه به نگرشی که وجود دارد بر این مبنا تا آنجا که امکان دارد، توقیف صورت نگیرد و از راه های دیگری استفاده شود، به توقیف این هفته نامه نینجامید.



** تک خوانی زنان مفسده انگیز نباشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره موضوع تک خوانی زنان گفت: من نظر برخی از علمای اسلامی اعم از علمای سلف و حاضر در این زمینه اشاره کردم که قید هم دارد و در خطابه ها آمده که تک خوانی و جمع خوانی زنان فرقی ندارد و مهم این است که مفسده انگیز نباشد.

جنتی با بیان این که حمید رسایی در سوال خود هرگونه خوانندگی زنان را مفسده انگیز دانسته است، آن را نظر شخصی این نماینده دانست.

وی اظهار داشت: در مواردی مانند لالایی که در تیتراژ پایانی سریال مختارنامه داشتیم، استفتایی انجام شد که فرمودند اشکالی ندارد.

وی ادامه داد: در این زمینه هر کدام از مراجع نظراتی دارند اما آنچه برای ما مهم است، نظر رهبر معظم انقلاب است و لاغیر و آنچه بیان می شود بر اساس نظرات ایشان است.



** مجوز تک خوانی به خانم ها ندادیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره موضوع تک خوانی زنان گفت: در مورد تک خوانی فقط یک حکم بیان شد؛ شما یک مورد را بیاورید که در کشور به خانمی اجازه تک خوانی داده شده باشد.

جنتی افزود: ما مراقبت اینها هستیم و به هیچ وجه من الوجوه اجازه داده نخواهد شد، کار خلاف شرع یا مفسده انگیز انجام شود.

وی تاکید کرد: آنچه بین نمایندگان پخش کردند، مربوط به مواردی است که خانمی در خارج از کشور خوانده و اکنون هم در خارج از کشور است، عکس را می آورند و مطرح می کنند که گویی در داخل کشور است، در حالی که چنین موردی نیست.

وزیر ارشاد با تاکید بر این که در این زمینه کاملا دقت می شود و حتی یک مورد صدور مجوز در این زمینه نداریم از نمایندگان به دلیل دغدغه های آنها برای حفظ دین و ارزش های اسلامی تشکر کرد.

جنتی تصریح کرد: مجلس در راس امور است؛ این حق آقای رسایی بوده که سوال کند و من وظیفه داشتم، توضیح دهم.



** اظهارات رسایی

نماینده مردم تهران با اشاره به اظهارات علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تخلفات نشریه 9 دی گفت: اگر 9 دی اشکال داشته چرا این پرونده دیروز در هیات نظارت مورد بررسی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ما از توافقنامه ژنو انتقاد کرده ایم و باز هم انتقاد می کنیم و حتی بچه سر کوچه هم از آن انتقاد می کند.

رسایی از پخش تصاویری خبر داد که در نهم آبان ماه جاری در رسانه ها منتشر شده بود و گفت: وزیر ارشاد حضور خود را در این جلسه تکذیب کرد و خطاب به عثمانی نماینده بوکان گفت: آقای عثمانی شما بگویید که در شهرستان چه اتفاقی افتاد؟

وی ادامه داد: آیا در 35 سال گذشته کسی از اختلاف فتوای مراجع درباره تک خوانی خانم ها خبر نداشت و شما به آن رسیدید و تیتر بیش از صد نشریه این شد که تابوی 35 ساله شکسته شد.

رسایی ادامه داد: آقا جنتی می گوید در خصوص انتشار مقاله در روزنامه بهار مدیر مسوول و سردبیر خبر نداشتند که این عذر بدتر از گناه است.

نماینده مردم تهران همچنین گفت: وزیر ارشاد می گوید شما نمی توانید درباره اظهارات وزیر سوال کنید و باید درباره عملکرد حرف بزنید، چرا شما یکبار می گویید حق سوال کردن ندارید و یا اینکه از بس سوال کرده اید خسته شدیم.

رسایی در ادامه اسلایدی از صفحات نشریات منتشر کرد و گفت: امروز در مطبوعات داخلی عناصر ضد انقلاب حضور دارند، آقای توکلی طرقی مقیم کانادا سردبیر بهایی فصلنامه ایران، تورج اتابکی مقیم کانادا، فرزین وحدت و افسانه نجم آبادی اعضای بنیاد اشرف در روزنامه های ما قلم می زنند.

رسایی با بیان اینکه فضای حاکم بر رسانه ها، فضای ابتذال است، گفت: عناصری در روزنامه های مختلف مثل روزنامه ایران نفوذ کرده اند و مشغولند و زمانی که گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی منتشر شد دو هفته مجلس را بمباران کردند در حالی که خود این روزنامه ها مفاسد داشتند و از شهرام جزایری پول و از مرتضوی بن گرفته بودند اما می خواهند مجلس را تخریب کنند.

نماینده مردم تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یارانه مطبوعات متعلق به تمام استان ها است، گفت: تمام یارانه مطبوعات 2 و نیم میلیارد تومان است که یک میلیارد تومان آن به دو نشریه استانی که مربوط به یکی از مسوولین است و ایشان در آن سهم دارد، اختصاص می یابد.

رسایی با بیان اینکه نمایندگان قسم شرعی خورده اند و باید به قسم خود عمل کنند، گفت: این رای کمک به آقای جنتی است و ما غیر از کمک، قصد دیگری نداریم.

وی با بیان اینکه جنتی را که فرزند آیت الله جنتی عمار رهبری است را دوست دارم، گفت: ولی نمی توانم از نشریه ای که به امامت امیرالمومنین (ع) توهین کرده گذشت کنم و رضایت نمی دهم.

پس از این توضیحات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسایی اعلام کرد که توضیحات جنتی قانع کننده نبوده است و اظهارات وی به رای نمایندگان مجلس گذاشته شد.

در این رای گیری از مجموع 224 نماینده حاضر در جلسه، 105 نماینده رأی موافق، 97 نماینده رأی مخالف و 18 نماینده رأی ممتنع دادند و جنتی نخستین کارت زرد را از مجلس نهم دریافت کرد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد