خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

زنگ پر طنین سل در سیستان را بشنوید


زاهدان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: منطقه سیستان بالاترین میزان بروز بیماری سل را در کشور به خود اختصاص داده است.

دکتر ˈعلی اکبر نصیریˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: سالانه حدود 450 مورد جدید به شمار بیماران مبتلا به سل در منطقه سیستان افزوده می شود.

وی گفت: با هدف مقابله با گسترش بیماری سل برای نخستین بار در کشور از سال 90 اجرای ˈطرح خانه به خانه سلˈ در تمام مناطق سیستان به غیر از شهر زابل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل افزود: در صورت تامین اعتبار و برطرف شدن مشکل کمبود نیرو، اجرای طرح خانه به خانه سل از سال آینده در شهر زابل نیز آغاز می شود.

وی گفت: بهورزان، کاردانان و کارشناسان مراکز بهداشتی شهری و روستایی در شمال سیستان و بلوچستان موظف هستند هر سه ماه یک بار با مراجعه به در منازل شهروندان نسبت به آموزش مقابله با بیماری سل و بیماریابی اقدام کنند و در صورت مشاهده علائم بیماری اقدامات لازم را برای درمان انجام دهند.

دکتر نصیری اظهار داشت: از زمان اجرای این طرح تاکنون در منطقه سیستان سطح تشخیص بیماری سل در مراحل اولیه نسبت به سالهای قبل 40 تا 50 درصد افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه در سال 91 با مراجعه بهورزان و کاردانان به در منازل 117 بیمار مبتلا به سل در منطقه سیستان شناسایی شدند.

او با تاکید بر اینکه تمام هزینه های تشخیص، بیماریابی و درمان سل رایگان است افزود: در چهار سال گذشته 15 تا 20 مورد بیماری مقاوم به درمان در منطقه سیستان وجود داشتند که امکان درمان آنان با داروهای عادی نبود لذا برای درمان تخصصی تر بطور کاملا رایگان به تهران منتقل شدند.

وی با بیان اینکه ˈسل ریویˈ شایعترین نوع این بیماری در منطقه سیستان است گفت: انتظار داریم از سال 93 به بعد نتایج مثبت اجرای طرح خانه به خانه سل را مشاهده کنیم و با کاهش بروز این بیماری در منطقه رو به رو شویم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل از مردم خواست در صورت مشاهده علائم بیماری سل از جمله سرفه مداوم بیش از دو هفته، تعریق شبانه و کاهش وزن به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وزش بادهای موسمی 120 روزه و شدت گرد و غبار در منطقه سیستان موجب افزایش شمار بیماران مبتلا به تنگی نفس و سل شده است.

به گفته مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خشکیدن تالاب بین المللی هامون و وزش تندبادها موجب آلودگی هوا تا 20 برابر حد استاندارد نیز شده است.

منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان و در همسایگی ولایت نیمروز افغانستان واقع است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد