خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

خبرنگارزن مستقل

این سایت به آزادی بیان احترام میگذارد و در چارچوب قانون ،اخلاق و نظام اسلامی گام برمیدارد.

اذعان موافقان و مخالفان به شفافیت بودجه 93

مخالفان لایحه بودجه ضمن انتقاد از افزایش مالیات‌ها در بودجه 93، خرده گرفتند که؛ «بودجه در زمان مقرر به طور کامل ارایه نشد»، «به مهار تورم در بودجه 93 توجه کافی نشده»، «بودجه 93 بیش از حد خوشبینانه است و قیمت نفت در آن ساده‌انگارانه».
پول‌نیوز، محمدعلی دیانتی‌زاده - صبح دیروز نمایندگان نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اولین بودجه دولت یازدهم را روی میز کار خود در جلسه علنی مجلس قرار داده و به بررسی کلیات آن پرداختند. کلیاتی که سرانجام در نشست علنی نوبت عصر مجلس، پس از شنیدن نطق موافقان و مخالفان با 130 رأی موافق، 59 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع آرای 207 نماینده حاضر به تصویب رسید.

مخالفان لایحه بودجه همچون حمید رسایی، مصطفی افضلی‌فرد، کمال‌علی پورخنکداری، شکرخدا موسوی، شهروز افخمی و مهرداد بائوج لاهوتی ضمن انتقاد از افزایش مالیات‌ها در بودجه 93، خرده گرفتند که؛ «بودجه در زمان مقرر به طور کامل ارایه نشد»، «به مهار تورم در بودجه 93 توجه کافی نشده است»، «بودجه 93 بیش از حد خوشبینانه است و قیمت نفت در آن ساده‌انگارانه» و... ، اما آنچه موافقان و مخالفان بودجه 93 بر آن اتفاق نظر داشتند، شفافیت این لایحه بود.

در همین خصوص ایرج ندیمی، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به مخالفت برخی نمایندگان مجلس به لایحه بودجه گفت: باید ببینیم چه انتظاری از بودجه سالیانه داریم آیا قرار است بودجه همه مباحث و مشکلات رنج‌ها و آلامی را که در اقتصاد، ‌اجتماع و فرهنگ وجود دارد حل کند که اگر اینطور باشد مخالفت جا دارد. اما اگر قرار باشد در تنظیم بودجه به اسناد فرادستی توجه داشته باشیم به نظر می‌رسد بخشی از مخالفت‌ها در حوزه اختیاراتی است قابل برآورده شدن در یک سال نیست.

این عضو کمیسیون تلفیق ادامه داد: تحریم از یک سو، هزاران پروژه عمرانی نیمه تمام، کاهش درآمدها دولت مواردی هستند با آنها مواجهه هستیم و دولت اصرار دارد تورم را مدیریت کند بعضی از اختلافات نظر ما در این بود که آیا تورم را باید حل کنیم یا رکود را. بعضی از ما اعتقاد داشتند برای رکود هم باید چاره‌ای اندیشید. از این جهت همه نمایندگان در کمیسیون تلفیق هم و غم خود را صرف این مسئله کردند که چگونه بین تورم و رکود مدیریت کنیم.

حمایت از حذف ثروتمندان از لیست یارانه‌بگیران

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه 93 نیز با استقبال از حذف یارانه‌بگیران ثروتمند و ایرانیان خارج از کشور از لیست دریافت یارانه نقدی گفت: اگرچه این لایحه ممکن است اشکالاتی داشته باشد ولی علت اصلی آن قوانینی است که برای تهیه بودجه مورد استناد قرار می‌گیرد و مجلس، دولت و مراکز پژوهشی باید اشکالات این قوانین را رفع کنند.

وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 93 را واقعی‌تر کرد، گفت: با افزوده شدن تبصره 22 به این لایحه تحقق حماسه اقتصادی رقم خواهد خورد. براساس این تبصره دولت اجازه می‌یابد 100 میلیارد دلار سرمایه خارجی را جذب و در حوزه‌های نفت، گاز، برق و آب هزینه کند. همچنین با افزوده شدن 20 حکم جدید حمایت از تولید، ایجاد فرصت برای تنفس سرمایه از جمله سرمایه درگردش واحد‌های تولید و مناسب‌سازی فضای کسب و کار موجب بهتر شدن لایحه بودجه شد.

افزایش اعتبارات رفاهی؛ از مزیت‌های بودجه 93

وی افزایش 24 درصدی اعتبارات بخش سلامت را از دیگر مزیت‌های لایحه بودجه سال 93 نسبت به بودجه سال جاری برشمرد و افزود: در سال 1393، 22 میلیون نفر جمعیت روستایی و شهری تحت پوشش سلامت قرار می‌گیرند.

حاجی‌دلیگانی با استقبال از افزایش 22 درصدی وزارت آموزش و پرورش گفت: کاهش هزینه‌های جاری به میزان 7 درصد را از دیگر ویژگی‌های لایحه بودجه سال آینده است. بودجه خرید گندم از کشاورزان داخلی نیز از 8 هزار میلیارد به 11 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. هادی شوشتری، نماینده قوچان نیز تقدیم لایحه‌ بودجه در زمان قانونی پس از چند سال و انطباق آن با اسناد بالادستی توسعه کشور را ستود.

محمدباقر شریعتی، نماینده بهبهان نیز با اشاره به نطق احمد توکلی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 93 گفت:‌ آقای توکلی می‌گویند که نحوه رسیدگی به لایحه بودجه 93 را قبول ندارد این ما هستیم باید نحوه رسیدگی به بودجه را اصلاح کنیم دولت در این زمینه نقشی ندارد اما اگر مقایسه کنیم بودجه امسال نسبت به بودجه سالهای گذشته‌ پویا‌،شفاف و صادق است.

در ادامه این مباحث، محمد صادقی، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: نمی‌خواهیم بگویم بودجه به صحن آمده است بی‌نقص و عیب است و اگر بخواهیم اشکالات آن را بشماریم موارد متعددی است اما باید شرایط کشور را هم در نظر بگیریم. وی اعتبار 2 هزار میلیارد تومانی برای بیمه بیکاری را قابل تقدیر دانست و افزود: این بودجه شفافیت نسبی قابل توجهی نسبت به بودجه‌های قبل دارد و اهداف مشخص با قابلیت دستیابی در آن ذکر شده است.

وی همچنین اختصاص هزار میلیارد برای آبیاری تحت فشار، ‌400 میلیارد به شهرک‌های کشاورزی و ‌10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به حمایت از بخش کشاورزی را از مزیت‌های بودجه امسال برای کمک به روستاها و بخش کشاورزی عنوان کرد. رمضان شجاعی کیاسری، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز مشارکت دولت با بخش‌های خصوصی و همچنین اولویت‌بندی صحیح طرح‌های عمرانی را ازجمله نقاط قوت لایحه بودجه 93 دانست.

وی در ادامه افزایش سهم مالیات، تقویت درآمد پایدار دولت، افزایش نظارت بر شرکت‌های دولتی، افزایش 25 درصد بودجه بهزیستی، افزایش 36 درصد بودجه بهداشت و 66 درصد بودجه بیمه در جهت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه را از نکات مثبت بودجه پیشنهادی سال 93 برشمرد.

اسماعیل جلیلی، عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز نگاه بودجه 93 را واقع‌بینانه خواند و منصور آرامی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز با تاکید بر شفاف بودن بودجه 93 گفت: در سال‌های گذشته اعتباراتی حدود 800 میلیارد تومان در قالب کمک به موسسات داده می‌شود که اکنون این میزان به 160 میلیارد تومان کاهش یافته است که این نشان از شفاف بودن بودجه دارد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد