
مسئول اداره امور عشایر بردسکن گفت: کاهش نزولات جوی و بحران شدید خشکسالی عشایر منطقه را با مشکل جدی مواجه کرده است.
علی اکبر خاکشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان، افزود: کاهش نزولات جوی در سال گذشته و در اوایل سال جاری، خشک شدن چشمه سارها و قنوات و نیز عدم رویش علوفه مرتعی و از طرف دیگر بحران خشکسالی، عشایر را با مشکل جدی روبرو کرده است.
وی اظهار کرد: علاوه بر این مشکلات، افزایش قیمت علوفه و کمبود آب شرب دامها، سوء تغذیه و کاهش ضریب دام و اشاعه بیماریهای مشترک بین انسان و دام و سقط جنین در دامها بسیار مشهود است. خشکسالی به حدی شدید است که عشایر قادر به نگهداری دامهای خود نیستند و اقدام به فروش دامهای خود کردهاند.
خاکشور افزود: متاسفانه این مهم علاوه بر بیکاری شدن خود عشایر، موجب مهاجرت فرزندان آنها شده و این غیور مردان عرصه تولید به روستاها و حاشیه نشینی شهرها رو آوردهاند. مهاجرت عشایر به کنار شهرها به دلیل عدم آشنایی عشایر با حرفه دیگر، مشکلات اجتماعی زیادی را به وجود خواهد آورد.
مسئول اداره امور عشایر بردسکن افزود: اگر بخواهیم بخشی از این مشکلات از جامعه عشایری رفع شود نیاز است تسهیلات ویژه عشایر با بهره کم و مدت طولانی برای جلوگیری از فروش دامهای داشتی، علوفه یارانه دار و اعتبار لازم برای تامین آب شرب دامها به صورت رایگان، تسهیلات برای ایجاد مشاغل جانبی همچون پرورش مرغ بومی و نیز ایجاد کارگاههای صنایع دستی تخصیص پیدا کند.
خاکشور بیان کرد: عشایر شهرستان بردسکن متشکل از یک ایل، 5 طایفه با جمعیت 1500 خانوار و 7 هزار و 400 نفر جمعیت و دارای 120 هزار راس دام سبک و 2 هزار نفر شتر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه جمعیت عشایر شهرستان کم است اما با همین جمعیت کم و با کمترین هزینه برای دولت بیش از 35 درصد مواد لبنی و پروتئینی شهرستان بردسکن را تامین میکنند.
به گزارش ایسنا، شهرستان بردسکن به لحاظ وسعت مناطق عشایری و جمعیت آن در سطح استان حرف اول را می زند.