
فرماندار شازند با اشاره به اینکه شازند رتبهی نخست نرخ بیکاری را در استان دارد، گفت: عمده مشکل واحدهای تولیدی این شهرستان نبود سرمایه در گردش و نقدینگی است.
«اصغر عالیخانی» در گفتوگو با خبرنگار دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی مرکزی، با اشاره به اینکه شهرستان شازند با 13 درصد نرخ بیکاری بیشترین آمار را در استان به خود اختصاص داده است، گفت: براساس سند توسعهی اشتغال امسال 907 فرصت شغلی در شهرستان باید محقق شود.
وی تصریح کرد: تاکنون دو جلسهی کمیتهی اشتغال در شهرستان تشکیل شده است و با توجه به برنامه و پتانسیل شازند، امکان ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر در شهرستان وجود دارد.
فرماندار شازند با اشاره به اختصاص عوارض آلایندگی به شهرستان، افزود: با این عوارض میتوان از ظرفیت بیشتری استفاده کرد همچنین بخشداران موظفند که در حوزهی خود، برش شهرستانی سند را تهیه کنند و همهی پتانسیلهای موجود را طرح کنند و براساس آن با توجه به امکانات، اقدام شود.
عالیخانی ظرفیت و کادر سه کارخانهی پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه این شهرستان را کامل دانست و گفت: قطعاً نمیتوان برای ایجاد فرصت شغلی از این سه واحد استفاده کرد، چون با ظرفیت کامل فعالند اما، براساس توافقها قطعاً در صورت نیاز به نیرو از نیروی بومی شهرستان استفاده میکنند از همینرو میکوشیم واحدهای کوچکتر و غیرملی خود را که بعضاً با کمبود نیرو مواجهند و یا تعطیل شدهاند فعال کنیم.
وی با بیان اینکه بیکاران شهرستان عمدتاً افرادی با میزان تحصیلات پایین هستند، اظهار کرد: برنامهریزی شده است که در سطح مناطق مختلف شهرستان با توجه به پتانسیل موجود، واحدهای جدید تعریف شود. برخی روستاهای شهرستان پتانسیل زیادی در تولید کابینت و یا تولید کفش دارند و میکوشیم این واحدها متناسب با ظرفیتها توسعه یابد و منابع و امکانات لازم را در اختیارشان قرار دهیم.
فرماندار شازند با اشاره به تعطیلی کارخانهی قند شازند گفت: مسئولان معتقد بودند که ادامهی فعالیت کارخانه مقرون به صرفه نیست و با توجه به اینکه زیر نظر بنیاد مستضعفان بود تعطیل شد اما، در تلاش هستیم که با همکاری مسئولان، این واحد مجدداً احیا شود و تولیدات دیگری داشته باشد.
عالیخانی عمده مشکل واحدهای تولید شهرستان را نبود سرمایه در گردش و نقدینگی برشمرد و خاطرنشان کرد: طبق جلساتی که با مدیران واحدهای تولید داشتیم همهی مشکلات طرح شد که امید است با تسهیلاتی که برای احیای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است، اعتبارات و سرمایههای در گردش تزریق شود تا واحدها با همهی ظرفیت کار کنند همچنین اشتغالزایی بیشتری را در این عرصه شاهد باشیم.